Lomalle lainarahalla

Joskus matkalle haluaa nyt eikä huomenna tai ensi vuonna. Aina ei jaksa odottaa seuraavaa lomarahaa tai tulevaa isompaa tilipussia seuraavasta keikasta.

Yrittäjillä voi olla että rahat tulevat vasta isomman projektin päätyttyä ja itselleen ei pysty maksamaan palkkaa ennen sitä. Toisinaan projektit voivat venyä ja tulee odottamattomia taukoja isommissa urakoissa, jotka eivät ole itsestä kiinni.

Varsinkin jos on kiinnittänyt itsensä isompaan projektiin, ei ole mahdollisuutta tehdä töitä toisessa projektissa. Välillä voi olla hyvä mennä lomalle silloin kun pääsee eikä odottaa projektin loppuun asti.

Jos pystyy matkustamaan perinteisten loma-aikojen ulkopuolella, säästää selvää rahaa omasta matkabudjetista.

halpaden.com

Näin ajateltuna voi olla oikeutettua ottaa vähän lainarahaa omaa lomamatkaa ja hyvinvointia varten. Tärkeintä on varmistaa että pystyy maksamaan lainan heti pois, kun saa rahaa projektista tai seuraavasta palkkapäivästä. Tällöin pienen lainan ottamisessa lainakulut eivät kasva liikaa ja ei tarvitse maksaa ylimääräistä korkoa.

Omaa matkabudjettia voi myös kasvattaa ennakoimalla tuloja ja menoja pitkin vuotta, jotta pääsee seuraavana kesänä rauhassa lomailemaan. Välillä kaikille tulee kuitenkin ylimääräisiä kuluja, joita ei ole voinut tietää etukäteen.

Auton korjaukseen voi tarvita rahaa, jotta pääsee käymään töissä. Pesukone voi mennä rikki eikä takuu ole enää voimassa. Lemmikki voi sairastua ja tarvitaan rahat eläinlääkäriin tai lääkkeisiin. Harvalla on eläinvakuutusta, mutta silti haluaa hoitaa lemmikkinsä kuntoon.

Näitä ylimääräisiä menoja varten on voinut ottaa helposti kalliita kulutusluottoja ja pikalainoja vuoden varrella. Pienten ja useista eri paikoista otettujen lainojen kulut nousevat helposti kalliiksi. Ottamisen aikana ei tule edes ajatelleeksi, että jokaisella eri lainalla on omat kulut sitä varten.

Kulujen säästämiseksi onkin hyvä välillä tehdä kilpailutus ja yhdistää lainat yhdeksi isommaksi, jotta säästää lainanhoitokuluissa. Näin teki esimerkiksi Johanna, joka säästi perheen lainakuluissa lainojen yhdistämisen jälkeen.

Jos on tullut otettua ylimääräisiä lainoja monesta eri paikasta vuosien aikana, niin kannattaa ne kilpailuttaa ja säästää huomattavasti rahaa kuukausimenoissa.

Näin yksinkertaisella säästö toimella voit saada rahoitusta myös seuraavaa matkaa varten, joka varmasti rauhoittaa hermoja kiireisessä arjessa. Jos pienempi kuukausierä lainan maksamisessa antaa myös mahdollisuuden isompaan lainaan, niin voit toteuttaa ehkä unelmamatkan aina haluttuun kohteeseen. Tai vaihtoehtoisesti voit valita sen hiukan paremman hotellin, jossa ruuat kuuluvat hintaan ja nauttia lomasta vielä hiukan enemmän, kun ei tarvitse tehdä mitään – edes löytää seuraavaa ruokapaikkaa ja maksaa erikseen ruoasta.

Hotelleja vertailemalla ja katsomalla useasta eri varausjärjestelmästä niiden hintoja juuri ennen matkaa voi myös säästää jokaiselta yöltä extraa. Sesonkien ulkopuolella hinnat ovat myös hotelleissa selvästi halvemmat ja usein löytyy viime hetken äkkilähtö hintoja myös viimeisistä huoneista.

Varausjärjestelmien lisäksi kannattaa muutamasta hyvältä näyttävästä hotellista kysyä myös hintaa suoraan. Monet hotellit tarjoavat suoraan heiltä ostavilta halvempaa hintaa, koska varausjärjestelmät ottavat omat komissionsa jokaisesta heidän kautta varatusta yöstä.

Lennoissa on myös selvästi halvempaa lentää ja äkkilähtölentoja saa varmasti helpommin, kun lentokoneet ovat tyhjemmät sesongin ulkopuolella.